Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

32 kaniner.

Just nu har vi 32 kaniner fördelat på 8 vuxna, 19 ungdjur och 5 småungar. Rasfördelningen är 12 Gotlandskaniner, 5 New Zealand Red (NZR), 2 ej helt renrasiga NZR, 7 Rex, 5 blandisungar NZR+Gotland. Av de 24 ungdjuren/ungarna är det 6 som ska bli avelsdjur här hos oss, och 3-4 kaniner är tingade och en är uthyrd och kommer hem i höst. Till vintern är planen att vi ska ha 7 Gotlandskaniner, 4 NZR, 6 Rexar och 1 Belgisk jätte. Inom ett par veckor kommer jag att få virkesleverans från Småland och efter det tar det fart med burbyggandet igen. Jag funderar på att bjuda hit mina vänner på bygg- och umgängesdag med jobb och mat i glada vänners lag en ledig lördag i september. Då kanske burbyggandet kan bli klart på ganska kort tid jämfört med om jag ska försöka snickra på lediga stunder. Just nu är 4 av 18 fack klara...

I den här buren (som har fått dörrar också) har jag tänkt att det ska bo två Gotlandshonor i vinter men just nu är det ungdomsboende i båda lägenheterna/facken.

På övervåningen bor fr.v Coco, Flopsy, Mopsy, Chocolat, Juno och Majken.

På nedervåningen bor fr.v. Nougat, Lyckoklöver, Gilbert Grape, Twister och Kiwi (han flyttar till helgen).

 

 

 

 

 

6 aug 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)