Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Andra kullen kaninungar är här!

Igår, på min födelsedag, kom årets andra kull kaninungar. Jag har ingen aning om hur många ungar det är men det är minst 5 och det såg väldigt brokigt ut. Pappa till ungarna är Forsa Säteris ObiWan G855-1211 och mamma är Jordbrons Tyra G716-1234. ObiWan är viltgrå och Tyra är svartbrokig otter så det blir spännande att se vad som döljer sig där under all ull i boet.

kaniner-m-m-001.jpg

 

Ungarna som föddes den 11 april har börjat öppna ögonen nu. De är så fantastiskt söta! Siv fick 8 ungar varav 7 lever nu. Det är 1 svart, 1 vit, 1 viltfärgad (tror jag) och 4 brokiga.

Hönsen verkar trivas bra i sitt nya hem. De får oftast gå fritt ute i trädgården och det är de nöjda med. Vi brukar få 3-4 ägg varje dag men det händer att det blir full pott med 6 ägg. Tupparna håller på och "tjafsar" lite med varandra fortfarande men det verkar ändå fungera. Jag har dock lite tuppstrider att ta då de är kaxiga mot sonen som är 1½ år och har blivit rädd för dem. Båda tupparna jagar lille Gustaf som blir helt förtvivlad och skräckslagen. Den ena tuppen har jag fångat in och "haft allvarliga samtal med", den andra tuppen har jag inte fått fatt i när han är på krigsstigen men jag har stått över honom och galt och flaxat med armarna, jag hoppas att det hjälper lite iaf tills jag får fatt honom och kn ta "diskussionen" ordentligt med honom.

Idag måste jag plantera om en del små plantor, det är verkligen hög tid då de växer så det knakar. Det borde gjorts för en vecka sedan men det har varit så mycket annat såsom sjuka barn och jobb i trädgården så jag har inte riktigt hunnit med men idag hoppas jag att det ska kunna bli av.

26 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)