Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Är det nu det börjar?

Vi närmar oss slutet på detta år, ett år som för oss varit ganska märklig och det känns både gott och hoppfullt att framför oss väntar ett nytt år i ett nytt hem med nya möjligheter. Någonstans i mitt huvud har nog odlingsåret 2017 varit på gång ett tag men det är först idag som jag tagit fram en av odlingsböckerna. Nu vill jag börja planera vad vi ska odla och varför vi ska odla just det. En annan viktig del som jag nog kan ha svårt att komma ihåg är att tänka lagom; lagom stora ytor att ta hand om, lagom mycket att vattna, lagom mycket att rensa, lagom mycket att skörda och äta/förädla/förvara... Jag är inte så bra på lagom - jag vill ju så mycket och ser gärna möjligheterna (och blundar gärna för risken att det kan bli för mycket när jag är mitt i projektet).

Idag har jag tänkt en del kring möjligheterna med varmbänk, något jag aldrig prövat men som låter spännande. Det känns som om förutsättningarna finns för att pröva eftersom jag har halm ute i boden och nog ganska enkelt kan fixa gödsel.

Mitt bland juldukar, hyacintdoft och julstjärnor börjar odlingsinspirationen spira...

(ur boken "Skillnadens Trädgård")

 

En fin julklapp som jag ser fram emot att få börja använda.

 

På tal om att pröva nya saker så fick jag ett startset med kombucha av mig själv i julklapp. Jag har aldrig smakat kombucha men tycker att det låter spännande... Kombucha är en mjölksyrabakteriekultur som fermenteras (jäser) med ekologiskt te. Under processen bildas bl.a. b-vitaminer, c-vitamin, mjölksyra, aktiva enzymer och anti-oxidanter. Det sägs vara hälsosamt och nyttigt och förbättra immunsförsvaret samt stabilisera tarmfloran. Om några dagar är min första kombucha klar, jag återkommer med ett utlåtande om smak.

 

28 dec 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)