Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Återbruksbygge.

När jag vaknade i morse visste jag att jag ville jobba ute så trädgårdsbyxorna åkte på så snart frukosten och morgonkaffet var avklarade. Jag började med att gå en sväng och fundera på vad jag skulle göra. Ganska snart fastnade jag vid hönshuset och det lilla "fönsterrummet" på ena gaveln. Det där rummet som är så märkligt placerat i ett ganska skuggigt hörn av trädgården har jag funderat en hel del på vad jag ska göra med. Idag såg jag plötsligt möjligheterna!

Kycklingarna har vuxit ur sitt boende i hönshuset men de är fortfarande för små för att kunna flytta in hos hönsen så att göra ett nytt kycklingboende hör till de högre prioriterade grejerna på min to do-lista. Mina förkultiverade växter har vuxit alldeles fantastiskt bra och därmed vuxit ur vårt vardagsrum, eller iallafall tagit över vårt vardagsrum så en lösning för dem har också hög prioritet.

"Fönsterrummet" har under dagen byggts om till kycklingboende och växtrum dock inte i samma utrymme - jag vill ju ha mina växter kvar... Kycklingarna får halva utrymmet och växterna den andra halvan och mycket av det som hade "hamnat" i fönsterrummet och inte går att använda till annat ska få åka till tippen. Allt material som jag använt till bygget idag - brädor, skivor, kompostgaller och skruv - är återbrukat och det enda jag kommer att behöva köpa är gångjärn till dörren för det hade jag inte några som jag kunde ta. Visst, det är inte världens vackraste bygge men om jag får på lite vit färg på dörren till kycklingarnas utrymme så "skriker" det iallafall inte.

 

Det här får bli det tillfälliga kycklingboendet till dess att de är stora nog att klara sig i flocken. Jag har lite tätning kvar att göra innan det är dags att inreda.

 

Jag har kollat väderprognoser och det ska inte bli frost de närmaste 10 dagarna så i morgon åker en del av växterna ut hit. I den här delen av trädgården är det sol på förmiddagen så för säkerhets skull hängde jag upp lite tunna tyger för fönstren så att inte växterna blir solbrända.

 

Igår förmiddag testade vi kopostkvarnen som jag fick med på köpet när jag köpte två kompostbehållare via Blocket i höstas. Flera av mina vänner skakade på huvudet och sa att "det där är bara skräp, de funkar ändå inte". Därmed var mina förväntningar inte särskilt höga när jag efter lite pillande fick igång den. Jag tycker nog att den fungerar ganska bra och fixar grenar upp till ca 4 cm i diameter. Grenar har vi gott om och fler lär det bli i sommar (om jag hinner/orkar att beskära äppelträden då) så jag hoppas att vi ska kunna göra en del täckmaterial att ha mellan odlingarna. Den första omgången grenhack (eller vad det nu kan kallas) hamnade runt Vresrosorna och jag hoppas att det var en bra idé.

 

Vi har haft en helt fantastisk helg innehållande trädgårdsarbete, byggfixande, utställningsbesök, 50-årsfest samt en och annan kopp kaffe med grannarna så ikväll kommer jag troligen att somna i samma ögonblick som huvudet landar på kudden men jag är så glad över allt vi gjort och upplevt den här helgen. En av baksidorna med helgens intensitet sparar jag till i morgon...

... disk, disk, disk.

Det här sparar jag också till i morgon...

...och det är betydligt roligare!

14 maj 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)