Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Baksidan med kaninungar.

Ikväll när Rebecca och jag var ute hos kaninerna för att ge dem kvällsmat så hittade vi en av de två vita rexungarna död i boet. Det är ganska vanligt att små kaninungar dör men det är ändå sorgligt. Jag blir också lite orolig att jag gjort något fel, kanske var det den som jag hade uppe och fotograferade igår och tänk om det hände något med den. Det kan vara det, det kan vara nästan vad som helst...

I lördags när jag städade hos Xanthe hittade jag en blå liten unge död utanför boet. Den har troligen hängt kvar under mamman ut ur boet när hon gett dem mat och sedan blivit för kall och dött. Det är nog den vanligaste dödsorsaken för små kaninungar. I år har vi dock haft tur då hittills bara två små har dött. Förra året förlorade vi 5 ungar, två pga en svår förlossning och tre som hängt kvar på mamman när de diat och frusit ihjäl.

Innan vi gick in till vår kvällsmat begravde den lilla vita som vi snabbt gav namnet Lillvit. Rebecca tyckte inte att vi kunde bregrava den utan att den fått ett namn. Som avslutning lade Rebecca blommor på den lilla graven så att Lillvit skulle få det fint.

 

13 apr 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)