Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Bivaxdukar

Handgjord bivaxduk

Vi använder återbrukade eller tllvaratagna bomulls- och linnetyger till våra bivaxdukar. En produkt som ersätter (engångs)plastfolie och är återanvändbar.

Bivaxet smälts och pressas in i tyget och när den blir sliten går det bra att värma den i ugnen och låta bivaxet smälta hop igen.

Duken rekommenderas till de flesta matvaror utom rått kött och rå fisk. Bivax sägs ha antibakteriella egenskaper vilket gör att bivax är lämpligt att ha i återanvändbara köksprodukter. Du rengör den i kallt vatten och ev. lite diskmedel. Bivaxduken klarar som mest av temperaturer på max 50 grader, vid högre temperaturer smälter bivaxet.

Såhär gör du: Lägg bivaxduken över den skål eller matvara som du vill täcka och forma den med hjälp av värmen från dina händer, du kan också knyta ett snöre eller sätta en gummisnodd om för att fästa bivaxduken tätt omkring det du vill skydda.

 

Mini 20*20 cm        40 kr

 

Liten 25*30 cm         40 kr

 

 

Mellan 30*35 cm     60 kr

 

Stor 35*40 cm        75 kr 

 

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)