Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Blött.

En blöt kväll ute hos djuren... Hösten är verkligen här och en kväll som denna tog det emot lite att gå ut till kaninerna men trots vädret så blev det en mysig stund.

 

På lördag ska lilla Juno flytta till sin nya ägare så igår kväll fick hon flytta till egen "lägenhet" i den nya fyrfacksburen som snart är helt klar. I den här "lägenheten" bor Juno. Hon har förstås både spån och hö. Under höhäcken har jag placerat två plastlådor till toalett och det ser ut att fungera bra.

 

Knäck, vår NZR-hane fick ikväll flytta in i den andra lediga "lägenheten" på övervåningen. Knäck har bott i en enkel bur hela sommaren och ikväll i ovädret regnade det in hos honom och han var blöt så till dess att hans egen bur är klar så får han bo i "lägenheten". Även han har fått det lite trevligare med spån på golvet, fullt av hö i höhäcken och toalådor. Knäck har inte haft toalåda tidigare men jag hoppas att han förstår grejen med dem.

 

Såhär såg buren ut i söndags eftermiddag, sedan dess har nedervåningen målats klar och dörrarna på övervåningen är nätade och ditsatta.

Vilken dag som helst kommer hela 4-fackaren att bli klar, tanken är att Laban, JumJum, Gilbert Grape och en ny liten Rex-hane ska bo i den här buren i vinter. Så snart den är klar börjar byggandet av nästa bur...

 

Rebecca & Juno

7 okt 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)