Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Bolådor till kaninerna.

Nu var det längesedan jag byggde och jag saknar det. Som tur är finns det ju alltid mer som behöver byggas och fixas...

Mitt i arbetet hörde jag ett skratt från vardagsrummet och kommentaren "Det är helt otroligt att man i vår lilla lägenhet kan höra någon som sågar". Det är nog sant att det är lite otroligt med tanke på hur liten vår lägenhet är för 4 personer men om man behöver göra något så går det...

Inom ett par veckor kommer förhoppningsvis årets första kullar och innan dess måste honorna ha fått bolådor där de kan föda och ha sina ungar. Idag fick jag lite fart och byggde tre bolådor av spillvirke och två fullånga brädor. Sparsam som jag är slänger jag inte bitar som är över 30 cm långa eftersom de kan användas till något. Denna gång blev "något" bolådor. Jag är helt övertygad om att mina fantastiska byggen denna eftermiddag/kväll inte kommer att vinna designpris men de kommer att fylla sin funktion, utformningen till trots.

Rebecca och Gustaf var med en stund i byggandet, var och en med sin egen agenda. Gustaf ägnade en lång stund åt att vara en skruvmaskin som levererade skruvar till mig när jag behövde. Efter en stund övergick skruvmaskinen till att bygga med skruvarna, det blev högar och tvådimensionella saker som alla var något t.ex maskiner. Rebecca gjorde ett verktyg till mig; en mätare och en penna av trä. När mätaren var klar gjorde hon ett spel av småklossar men jag förstod inte reglerna riktigt så vi ska göra ett nytt försök att spela spelet i morgon.

 

15 jan 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)