Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Då gör vi ett nytt försök: Välkommen Choklad!

130906-002.jpg

Idag hämtade vi en New Zealand Red-hane som är 7 månader. Choklad som han numera heter var sparad av uppfödaren i tron att det var en hona men när det visade sig vara en hane så hade han ändå blivit kvar ett tag till och det var bra för oss. Det har inte varit helt enkelt att hitta en ny NZR-hane efter vår lille Kola, de är ganska svåra att få tag på i den här delen av landet. I Västra Götaland och i Skåne verkar det finnas gott om renrasiga New Zealand-kaniner liksom många andra köttraskaniner. Vi hade dock tur denna gång och behövde bara åka till Norsholm mellan Linköping och Norrköping.

Jag blev ganska förvånad när jag såg vår tilltänkta kanin och funderade på om han verkligen kan vara renrasig New Zealand Red eller om han har inblandning av New Zealand Black. Enligt uppfödaren så är kaninen dock renrasigt röd men kommer från ren köttrasavel och de kaninerna är ofta mörkare. Uppfödaren förklarar att de New Zealand Red som avlats som köttras avlats främst med tanke på storlek och stora kullar medan de som avlats för utställning avlats enligt en rasstandard (utseende, färg och form). Jag hoppas att det han säger stämmer för vi har tänkt sälja renrasiga NZR. Jag ska försöka hitta mer information om hur det förhåller sig för jag blir väldigt nyfiken. Oavsett vad så är vi glada över att ha hittat honom och vi tycker att han är superfin. Vi hade först tänkt att han skulle få heta Kola (nr 2) men han är ju faktiskt mer Chokladbrun så Choklad blev hans namn.

130906-007.jpg

6 sep 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)