Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Dagarna som går och blir till veckor... Vad händer då?

Jag fortsätter mitt burbyggprojekt, det går långsamt framåt. För en vecka sedan var jag i Vadstena och hämtade överblivna furudörrar som får bli byggmaterial i mina kaninburar med temat återbruk. Idag har jag använt två av de 8 dörrarna i ett burbygge.

Nederdelen i den här buren är en låda som jag köpte för 100 kr. Den var byggd för att dölja/skydda ett elskåp men elskåpet byttes ut och lådan förblev oanvänd - och jag gjorde ett kanonköp. Igår sågade jag hål i lådan och monterade på benen som är gjorda av några stolpar som inte längre används. Halv elva ikväll hade jag kommit lite längre än på bilden som togs i eftermiddags. När mörkret tog över och jag inte kunde jobba längre hade jag satt dit mittdelen på överburen, förlängt taket så att det blev lite mer uthäng, målat inneväggarna vita och golven med kallasfalt. Kvar att göra är att bygga dörrar, det ska vara en nätdörr och en trädörr på varje våning. Facken i den här buren är 178 breda, 90 djupa och 80 höga. Här kommer två Gotlandshonor att få bo i vinter (Tyra och Xanthe). Tills jag hunnit bygga fler burar kommer den här dock att bli ungdjursbur för 6 små honor och 5 små hanar.

Nästa burbygge som troligen kommer att påbörjas nästa vecka blir ingen återbruksbur. Den kommer att byggas i råspont. Det är ju utan tvekan enklare att använda nytt material när man bygger men jag tycker att det är en kul utmaning att återanvända gammalt byggmaterial. Dessutom är det en kostnadsfråga - jösses vad dyrt det är att åka till brädgården och handla virke!

Just nu är det en hel del att pyssla med ute hos djuren. Förutom att bygga vinterburar så är det ju allt det vanliga jobbet med städning hos alla kaninerna - 12 burar. Det tar en stund att mocka hos alla men det måste ju göras och jag tycker att det är en helt ok sysselsättning. Sedan behöver klor klippas och kaniner mysas med, det tar också lite tid men jag har semester just nu och då är det lättare att hinna med.

I söndags flyttade Solrosens Casablanca till en 18-årig tjej här i Linköping. Casablanca ska bli hoppkanin. Jag har ingen erfarenhet av kaninhoppning så det ska bli spännande att se och höra hur det går för lilla Casablanca. Det är också roligt att det blivit lite intresse för Rexkaninerna.

 

31 jul 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)