Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Dagens biologilektion.

Solen tittade fram idag, 6 plusgrader och våren är på väg. Jag och barnen passade på att njuta lite av vårsolen och var ute hos kaninerna en stund. Jag gjorde ett försök att låta Tösen dejta Nevada och det verkade fungera. Jag hoppas på vackra Rex-ungar om en månad, Rebecca och Gustaf väntar på kaninungar typ nu.

 

För en månad sedan lät jag para 5 honor, jag såg inte flera lyckade parningar med alla parterna men tror att de flesta fick till det en eller ett par gånger. Idag är det bara Quees som visat tecken på att det är ungar på gång. Tidigare när vi fått kaninungar har dock alla honor dragit päls och byggt bo samma dag/natt som ungarna kommit så jag hoppas att det ska bli lite babyboom de närmaste dagarna.

Så en bild på min gosiga, superfina Quees som njuter av kvällsmaten.

 

Jag måste också passa på att presentera Backagårdens Mulle, en havanafärgad fransk vädurshane som är 1 år. Han flyttade till oss i söndags. Mulle är lite liten och ganska mager så han behöver få lite tid att äta och växa till sig. Han är väldigt lugn och social och tycker om att bli gosad med. Det känns lovande med en sådan trevlig kanin så jag hoppas att han lägger på hullet lite och växer till sig så blir han en perfekt partner till Polly (som är yngre men större...).

 

26 feb 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)