Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Dagens hjältinna.

I morse ringde det på dörren. Det var vår sommarvikarierande vaktmästare Frida som meddelade att några kaniner var på rymmen. Eftersom Rebecca och Gustaf badade så tog det en stund innan jag kom iväg ut. Väl ute hos kaninerna var det lätt att konstatera vilka rymlingarna var - Xanthes ungars burdörr stod öppen och tre ungar saknades. Att fånga stora kaniner på rymmen brukar vara knepigt och att fånga små rymlingar är ännu värre. Flopsy var trots allt snart infångad och Sötnos hade vi sett flera gånger springandes mellan sina gömställen. Ullis såg vi inte till över huvud taget.

Vi åkte till Biltema och köpte den där håven jag pratat om att köpa men som inte blivit av. Med håven var det lätt att fånga Sötnos. Ullis såg vi inte av och jag befarade det värsta. Ullis är dessutom tingad och ska levereras nästa måndag. Hela dagen har jag funderat på hur jag ska tala om för kaninköparna att Ullis är borta och erbjuda en annan hona....

När vi kom hem på eftermiddagen gick vi direkt till kaninerna för att kolla läget. I sin bur satt lilla Ullis tillsammans med syskonen! Dagens hjältinna, Frida, hade sett henne och lyckats fånga henne!!!!

Nu har rymlingarna en hasp på sin bur.

14 jul 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)