Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Det fattas en!

Ikväll när jag "nattade" djuren saknades en i hönshuset. Det ska vara 20 höns i hönshuset men ikväll var de bara 19. Efter en del tittande och räknande kom jag fram till att det nog är Silvertuppen som saknas. Han var en av de tuppar jag tänkt att spara, 5 av de 9 var tänkta att slaktas framåt helgen. Just nu ser det dock ut som om vi "bara" har 8 tuppar. Jag hade tänkt att spara Guldtuppen, Silvertuppen, Korpen och en av de som ser ut som vår gamle stortupp men nu får jag nog tänka om. Jag tror att det kan vara bra att spara 4 tuppar eftersom jag inte vet om faderns aggressiva beteende är ärftligt och i så fall i vilken grad. Det känns viktigt att kunna ta bort de tuppar som blir elaka och enbart avla på snälla och trevliga djur (som beter sig som tuppar och hönor ska).

Förutom tankarna kring hur jag ska planera för vintern och kommande vår vad gäller tupparna så undrar jag naturligtvis vad som hänt med Silvertuppen. Är han bara skrämd och bortkommen en stund eller har han fått sätta livet till och blivit rovdjursmat. Jag är ju väl medveten om riskerna med att ha hönsen fritt gående ute men jag vill ändå inte stänga in dem för jag tror att de mår bäst av att leva ganska fritt.

Vi har också de fyra kycklingarna som fortfarande bor i vår hall, jag gissar att det kan vara 4 hönor men det är svårt att säga ännu. Jag har ju oroat mig en del för att de 4 små inte växer men efter de två första vägningarna kan jag konstatera att de gått upp i vikt allihop. Det känns bra och hönsmamman i mig kan slappna av lite.

I morgon är jag ledig så då får det bli en "leta-efter-tuppen-tur"...

25 nov 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)