Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Det vänder snabbt ibland.

Igår kämpade vi några timmar med att beskära det fullständigt förvuxna äppelträdet. Jag klippte grenar och lade på tork till kaninerna till vintern och tänkte när jag stod där: Å vilken lycka att få samla till vintern, att veta att djuren kommer att ha gott och bra foder- och sysselsättningstillskott när allt är kallt och ogrönt.

I morse ville jag bara ge upp alltihop med kaninerna. Lilla Kola som vi hämtade i lördags var borta, buren var tom och inga spår av något slag syntes. Kola bodde i en tillfällig bur utan ordentligt tak och jag trodde att det skulle fungera (inga av våra kaniner har haft färdiga tak på sina burar på hela sommaren så jag tog det lugnt). Att konstatera att lille söte kaninkillen var borta var hårt, jag blev jätteledsen. Jag blir också  trött på att jag inte tänkt på allt utan faktiskt utsatt vår lille kanin för risken att bli rovdjursmat. Som extra salt i såren så har vi åkt 20 mil och köpt en kanin för 300 kr för att mata räven(?) med.

Jag är uppgiven idag men det är väl bara att ta nya tag...

5 aug 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)