Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Det växer...

Den första frösådden gjorde jag i februari; rotselleri, lök och capsicumväxter. De är omskolade en gång och snart är det nog dags för en andra omskolning. Fram i mars planterades busk- och körsbärstomater samt persilja. Tomatplantorna växer bra men persiljan ”fixade” Gustaf så den finns inte längre... blir till att så ny. Under april har jag petat ner frön i omgångar bl.a. låga solrosor som jag hoppas ska trivas i krukor samt grönkål, squash och gurkor men många fler fröer väntar på att få komma ner i jorden. Just nu vågar jag inte riktigt så fler, det börjar bli ont om plats i de ljusaste fönstren och jag har inga fler lampor att ställa dit för extra belysning. Såhär långt verkar det ha fungerat bra med den extrabelysning vi har till plantorna (LED-belysning), det känns bra. Plantorna är ganska kraftiga och kompakta, de står i söderfönster där vi stängt av elementen, det är bara busktomaterna som vill bli lite långa och rangliga. En annan anledning att jag inte törs så mer just nu är att vi ska flytta inom en månad och jag vet inte säkert när vi hinner få ordning på trädgårdslandet på det nya stället. Vi har en del att göra innan vi är klara för flytt; förutom att packa allt i hemmet ska vi bygga hönshus och 6 kaninburar samt även göra vissa inre renoveringsarbeten i huset och så trädgårdslandet – jag tror att vi vet vad vi gör den närmaste månaden...

 

Det är inte bara de små plantorna som växer, det gör även kaninungarna. Jag ska komma ihåg att ta med kameran bort till ladugården nästa gång så att jag kan visa lite bilder på de ljuvliga små hoppande bollarna som just börjat äta morötter. Även hönsäggen upplever vi har blivit lite större, kanske är det så att honorna som är födda 2012 fortfarande växer lite. Hönan Nyfiken började härom dagen värpa sina ägg ute i en skreva mellan två gigantiska stenar, ett ombonat och mysigt litet ställe men inte så praktiskt.

vardag-024.jpg

4 maj 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)