Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Djur som växer.

Kycklingarna som kläcktes vid midsommar är nu drygt 20 veckor, storleken varierar lite men de flesta av dem ser ut att vara ganska färdigväxta. Tupparna galer och konkurrerar om hönsen så snart blir det tuppslakt - vi har idag 9 tuppar och 11 hönor. Unghönorna har inte börjat lägga ägg ännu och jag gissar att de kanske inte kommer igång förrän framåt senvintern-våren.

hostbilder-september-13-055.jpgKorpen, Silvertuppen och Lillemor är tre av unghönsen.

 Kycklingarna som kläcktes i mitten av september är drygt 8 veckor och bor fortfarande inomhus. De bor i en "lastpallsbur" i hallen. I och med att de bara är 4 i den stora buren så krävs det inte att jag städar superofta, det är skönt. Jag tycker dock att de stannat av lite och inte växer så mycket just nu och eftersom jag är en hönsmamma så oroar det mig lite. För att slippa fundera så mycket och oroa mig så vägde jag de små pippipluttisarna härom dagen och så tänker jag väga dem om en eller två veckor igen så att jag får klarhet i om de växer eller om de, som jag tycker att det ser ut som, står helt stilla i växten.

nov-13-021.jpgRebecca med minstingen av de fyra.

Kaninungarna som föddes i april är nästan 7 månader. Vi har 5 kvar här hemma, tre av dem "ska bort" och två ska vi behålla i avel. Jag satsar på att behålla ett par av dem som är störst till växten då våra kaniner  är ganska små.

hostbilder-september-13-050.jpgYlva-Li, chinchillafärgad, har vi tänkt att behålla men Madicken är fortfarande till salu.

"Godisbebisarna" är nu drygt 8 veckor och det börjar nog bli dags för dem att "flytta hemifrån". Godis har dock inte visat någon irritation mot dem ännu så det känns inte som om det är något som stressar alltför mycket. För en gångs skull finns det en färdig bur åt småkaninerna, den ska bara skuras ur ordentligt efter förra boenden (som visst inte skötte flyttstädningen så bra).

nov-13-028.jpg

 

Tillskott i kaningården (foton kommer vilken dag som helst...):

Knäck - New Zealand Red-hane, flyttade hit från Landskronatrakten den 12 oktober.

Xanthe - en blå Gotlandshona från Mossedald Stuteri och Lantrasgård i Strängnästrakten. Xanthe som är knappt 7 månader är större än våra kaninungar som är lika gamla, det tror jag är bra. Hon flyttade hit den 3 november.

Om alla våra kaniner får leva och må bra så har vi verkligen fina djur till nästa avelssäsong. Det känns verkligen roligt efter alla motgångar med rymda kaniner som blivit rovsjursmat.

9 nov 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)