Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

En vänlig grönskas rika dräkt...

Jag undrar om jag någonsin kommer att lära mig hur fort det går när våren äntligen sätter fart och det en morgon plötsligt är sommar. Där står jag och tittar på allt jag borde gjort och förstår inte hur det kunde bli såhär i år igen. Jag tänker att jag borde ha en veckas semester när maskrosorna blommar så att jag hinner samla och ta tillvara maskrosor, nässlor, kirskål, granskott, syrener och annat smått och gott vars bästa tid försvinner förbi så snabbt. Det är ju så mycket jag vill men så måste jag ju lönearbeta lite också, det blir inte så bra i slutänden annars.

Nu finns iallafall möjligheten att komma igång med odlingarna på riktigt - igår fick jag 4 ton jord levererat. Tänk att 4 ton jord kan skapa en sådan lyckokänsla (och förväntan).

 

Det finns en och annan planta som väntar på att få det lite rymligare om fötterna...

Jag borde kanske bli superstressad av allt jag inte hunnit med men det blir jag inte. Jag försöker vara snäll mot mig själv och tänka att allt jag hinner med är bra. Den här helgen har jag (förutom att lönearbeta en del både lördag och söndag) fortsatt att plantera om tomater och physalis, rensat upp i kaosrabatten vid husväggen och börjat få lite ordning i trädgården närmast huset. Visst hade det varit fantastiskt att hinna köra ut all jorden och komma igång med köksträdgården särskilt som det ska regna i morgon. Men hur jag än vänder mig har dygnet bara 24 timmar och jag har begränsat med energi och så finns det två små människor som är allra viktigast att hinna både se och vara med. De två små viktiga människorna är med ute största delen av tiden som jag spenderar i trädgården men de delar kanske inte riktigt min entusiasm att jobba där ute timma efter timma en ledig dag.

Utgångsläget i rabatten...

En bit på väg...

Så gott som klar med rabatten (tror jag iallafall).

Det blev lite ordning även på nästa igenvuxna "rabatt".

 

Det har varit en omvälvande dag i hönsgården också - kycklingarna har fått flytta ihop med hönsen och vi har bytt "Tuppis" mot nya tuppar. Det tar nog några dagar innan alla finner sig tillrätta och rangordningen är ordnad men det har gått ganska snällt till idag. För att inte riskera livet på kycklingarna plockade jag bort de hönorna som är elakast mot andra hönor. Jag har två-tre Wyandotter som är riktigt otrevliga mot sina medsystrar. Jag har funderat ett tag på hur jag ska göra med dem, jag vill ju ha en harmonisk hönsgrupp och då passar de där skrabborna inte in. Den tillfälliga lösningen är att de får bo för sig och så får vi se vad som händer med dem sedan.

Möte mellan unga och "gamla" på neutral mark.

 

Det mesta är väl till för att testas, eller? Jag läste om att en kan sätta en rosenstjälk i en potatis som en sedan sätter i jord så ska en på så sätt kunna få rossticklingar. Jag är inte helt övertygad om idén längre men vi kommer iallafall att få några potatisar att äta...

 

Jag är ganska stolt över dessa penséer - jag har drivit upp dem från frön!

6 jun 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)