Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Färdiga är fortfarande långt borta men vi har kommit ytterligare en bit på vägen dit.

131011-036.jpg

Över 60 trädelar är det på kaninburarna, plus plåttak och kojor (hus). De första 7 burarna är snart klara och ytterligare 3 är på gång. Burarna blir fantastiskt fina och jag tror att vi lyckats bra med vår idé om att kombinera smidighet, funktion och minsta möjliga materialspill. De 7 första burarna är 110-120 cm höga vilket på flera sätt kan kännas som onödigt högt så de 3 burarna som håller på att byggas blir lite lägre vilket innebär att vi kan spara in på bl.a. nät som är ganska dyrt. Vår stora miss är kojornas storlek, de är lite för små i förhållande till Jordbruksverkets regler så vi måste tänka till om vi ska bygga större kojor som kaninerna kan bo i på vintern när burarna ändå står stilla och använda kojorna vi har nu till sommarhus då de är smidiga då buren ska flyttas. Det känns skönt att vi kommer att hinna fixa färdigt burarna innan vintern kommer. Som förberedelse för vintern har vi också köpt nya vattenskålar till kaninerna. Inköpet gjordes på Ikea efter tips på ett kaninforum där några skrev om hur nöjda de var med dessa skålar eftersom de är lätta att trycka ur isklumpen ur och de är billiga (15 kr för 6 st.)

131011-016.jpg

Tills det är dags för frost och frusna vattenskålar är de en väldigt rolig leksak för Gustaf som plockar ut, ställer på rad och plockar ihop.

11 okt 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)