Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Första kombuchan är klar!

Idag har jag påbörjat min andra kombuchabryggning då den första är klar. Igår provsmakade jag lite för att stilla min nyfikenhet och idag kunde jag dricka av min egen kombucha.

Det smakade... Det smakade... hmmmm. Koncentrerad upplevde jag den lite stark och sur i smaken men med lite vatten i var det riktigt gott. Det smakar lite åt äppelcidervinägerhållet (äppecidervinäger+vatten) men inte lika vasst och surt. I första bryggningen blev det drygt 5 dl till att dricka direkt och resterande 5 dl använder jag till att påbörja två nya satser.

Den nya bryggningen ska jag avbryta lite tidigare, kanske redan efter åtta dagar, detta för att ju längre kombuchan fermenteras desto surare/syrligare blir den. Och om jag ska få barnen att dricka så behöver den nog vara lite mildare och lite sötare.

Det har varit spännande att följa vad som hänt i burkarna under de tio dagar som gått. Igår såg det ut såhär på ytan när ny svampkultur håller på att bildas under tiden teet fermenteras och fylls av nyttigheter såsom vitaminer, mjölksyrabakterier och antioxidanter.

Jag beställde mitt kombucha-startset från Forsnäs Hemman.

30 dec 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)