Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Förvånande men ändå inte.

Min första plan när jag beslutade mig för att sälja djuren var att behålla alla burarna och magasinera dem. Just nu är jag mer inne på att sälja de flesta för att slippa släpa med mig alla burarna och minska på vårt bagage. Jag blir förvånad men ändå inte över problemet med att sälja kaninburar - ingen vill betala vad de är värda MEN alla vill ha en färdigbyggd bur (helst gratis och i toppskick). Det ligger en många timmars arbete bakom varje färdig bur och det är en hel del kostsamt material i varje bur. Jag har satt prislappar på burarna som jag tycker är "rimliga" och som inte ger mig alltför stor förlust med mina byggen. Men när jag läser mitt blogginlägg från 31 december känner jag mig änså tveksam till prislapparna jag satt...

"2014 har varit ett dyrt kaninår... Jag har lagt ner drygt 10 000 kr på kaninbursbyggen under sommaren och hösten. En liten del av den summan är verktyg (ca 1000 kr) men den största posten är skruv och vinklar. Om jag inte fått virke levererat från min far så hade virket varit den största posten för det är dyrt att åka till brädgården. Jag har också fått en hel del fasadfärg i felbruten nyans av en vän, det har sparat mig några tusenlappar och det är jag mycket tacksam över. Antalet timmar jag lagt ner hade varit roligt att dokumentera men det är åtskilliga timmar i sol, blåst och regn som jag stått där ute och sågat och skruvat. Trots alla pengar och all tid det kostat med burbyggena är jag så glad för att jag har kaninerna och för det jobb jag kan göra själv. Jag har i och med burbyggena erövrat en vetskap om min egen kompetens och att jag kan göra mycket mer än jag trodde. Det är värt väldigt mycket!"

 

Ja, ja, det finns ingen anledning att gråta över spilld mjölk... Nu är nu och vi är på väg i en annan riktning som är spännande och som kommer bjuda oss på mycket lärorikt, inspirerande, vackert och härligt som vi ännu inte kan se. Nu hoppas jag dock att bli av med både burar och kaninungar så att vi, när den dagen kommer, är redo för vårt nästa steg.

26 maj 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)