Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Frigående höns

27-28-april-008.jpg

Till vardags är vi hemma ganska mycket och då får hönsen gå fritt i trädgården. De håller sig ganska nära huset och sprätter runt, upptäcker och förser sig med lite gott att äta. Att ha "småpratande" och sprättande höns omkring sig när man är ute är väldigt mysigt och hemtrevligt tycker jag. Det som är lite småbesvärligt just nu är att vi måste ha koll på var tupparna och barnen befinner sig så att inte tupparna anfaller barnen såsom de gjort ett par gånger. Jag hoppas att vi ska komma tillrätta med det så att vi bara kan njuta av att vara tillsammans ute. Vi får också en hel del ägg från hönsen, det blir mellan 3 och 6 ägg varje dag. Det var en härlig känsla att kunna ge bort lite ägg från våra egna höns till goda vänner härom dagen.

27-28-april-019.jpg

 

Vår lilla Godis har idag fått komma ut i sele för första gången. Tur att hon är så lugn för selen var lite för stor och om någon månad lär den vara för liten... Hon verkade uppskatta den lilla utflykten och mumsade glatt på gräs.

27-28-april-024.jpg

28 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)