Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Gladdag!

Det finns dagar och det finns Dagar. Idag är en Dag.

På förmiddagen kom en kollega in till mig och berättade att några ungdomar höll på att trimma gräset runt fotbollsplanen utanför jobbet. Hon undrade om jag inte skulle fråga om jag fick samla gräset till mina kaniner. Jag tyckte att det var en strålande idé, eftersom jag har begränsad tillgång till färskt gräs åt kaninerna, och sprang ut och pratade med ungdomarna. De ville absolut hjälpa kaninerna och erbjöd sig att samla ihop gräset åt mig. Jag hämtade några sopsäckar och lämnade över. En halvtimma senare kom de till min arbetsplats och undrade var de skulle ställa de 4 säckarna. Underbara ungdomar! De fick lite fikabröd som tack för hjälpen och det gjorde dem väldigt glada.

Senare på dagen var jag inne i en matbutik och frågade om de får mycket "frukt- och grönsaksskräp" - sådant som inte är ruttet eller mögligt men ändå inte går att sälja. Visst får de det och visst får jag gärna hämta av det till kaninerna. Det är superbra för jag har inte råd att köpa extra tillskott i form av grönsaker till kaninerna. Nu löser det sig iallafall.

Tredje glädjeämnet idag är att jag i mitt letande efter pallkragar till burbyggen hittade en man som tillverkar pallkragar - tyvärr blir det för dyrt att köpa sådana av honom men han har en stor trälåda 160*90*60 som kan bli en perfekt kaninbur. Jag får köpa lådan för 100 kr! På fredag får jag den dessutom hemlevererad eftersom han ändå skulle fara till Linköping i ett annat ärende.

Gladdag är ordet denna onsdag en dryg vecka före semestern!

25 jun 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)