Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Goda stunder mitt i tröttmörkret.

Hösten tär på energireserven och jag är ganska trött. Jag tror att det nog är naturligt att vi blir tröttare under den kalla och mörka tiden på året. Jag tror att det finns en poäng i att vi ska minska tempot lite och leva lite långsammare, som om våra kroppar försöker tala om det för oss. Det kanske inte bara är hönsen som behöver vintervila från sitt vanliga produktiva liv...

Det är mörkt på morgnarna när jag öppnar åt hönsen som fortfarande inte klivit upp, eller snarare ner, och det är oftast mörkt när jag räknar in dem på kvällarna. Kaninerna däremot är alltid på alerten när jag visar mig ute i kaningården. Vi har ännu så länge haft så milt väder att vi sluppit fruset vatten i skålarna vilket gör att det varit smidigt med kaninerna denna höst.

Kvällsturen hos kaninerna och hönsen tar 20-30 minuter och det är oftast en riktigt behaglig stund. Fler än en kväll har jag dock suttit i köket och inte velat gå ut. Det har känts så mörkt och ruggigt och det är ju behagligare att sitta här inne och värmas av vedspisen. När jag väl är ute så är det en av de bästa stunderna på dagen, en stund då jag "jordar" och stressen glöms bort.  Jag mår verkligen bra när jag går där ute i mörkret och fixar; foder åt hönsen, havre/korn till kaninerna, vatten till alla djur och hämta hö på logen. Det tråkigaste är nog att jag vissa dagar inte hinner se djuren i dagsljus och att alla städ- och rengöringsprojekt får vänta till lediga dagar och helger.

Djuren har, trots det arbete de kräver, blivit en riktig må bra-aktivitet för mig - jag som aldrig skulle bo på landet och aldrig, aldrig ha några djur...

18 nov 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)