Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Godisbebisar

Idag kom de!

130908-004.jpg

Jag tyckte att Godis (vår New Zealand Red-hona) såg lite tunnare ut när jag var ute och gav kaninerna kvällsmat. Mycket riktigt, i kojan låg 4 ungar i ett litet bo och en liten bit bort låg ytterligare två små. Jag flyttade ihop alla ungarna i samma bo och sökte igenom kojan ifall det skulle finnas fler. Ungarna är blandning mellan New Zealand Red och Gotlandskanin. Det ska bli spännande att se hur de blir och hur de växer.

 

kaniner-006.jpg

Timjan och Lilla Ida flyttade till sydöstra Småland idag. Det kändes jättebra att sälja dem till Ulrika som är på väg att starta genbank för Gotlandskaniner.  Vi önskar henne Lycka till!

 

Såhär har dock större delen av min helg sett ut...

130906-016.jpg

... projekt kaninburar verkar vara oändligt och vissa dagar har det känts tröstlöst. Idag fick jag trots det ny energi och det var roligt att måla och alla bitar utom 6 st är påbörjade så jag tror nog att jag börjar se slutet på målningen av delarna till kaninburarna 8-10 (!).

130906-014.jpg

 

Här är vad som finns kvar av dagens solgula sockerkaka smaksatt med citron som avnjöts med gott sällskap i eftermiddags. Sockerkaksreceptet är mitt favoritrecept; det är enkelt att variera smaksättningen, lätt att baka, blir saftigare efter ett par dagar (om det finns något kvar...) och smakar fantastiskt gott. Receptet orkar jag inte skriva ikväll men jag lägger upp det på receptsidan så snart jag hinner och orkar.

solgul.jpg

 

 

8 sep 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)