Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Gödselhelg...

130505-065.jpg

Den här helgen har hönshuset blivit städat, jag är förundrad över hur hönsen kan stöka till. Det såg inte så smutsigt ut när jag började men under sågspånet låg det en massa smulor av maten. Tur att vi inte har musproblem här - Ofeliss och Nisse ser till att sådana små "eländen" inte stör oss, det är riktigt skönt. Gödselskivan däremot var rejält nerbajsad och nätet jag lagt över den var inte så lätt att få rent. Jag är glad att detta bara är ett tillfälligt hönsboende, vi har gjort flera saker som inte är så praktiskt här och det är väldigt bra att ta med sig de erfarenheterna till det permanenta hönshusbygget.

Kaniner är duktiga, de kissar oftast bara på ett ställe så det är smidigt att städa om man gör det ganska ofta. Så idag fixade jag det, det tar ju en stund även om det är smidigt. Under tiden jag städade burarna fick Laban och Haren komma ut i sele en stund. Det var första gången vi provade att låta dem gå i sele och de fann sig förvånansvärt smidigt i det. De verkade också nöjda över att få komma ut en stund efter hela långa vintern inomhus. Laban satte fart med att gräva lite och så äta gräs förstås. Haren var lite oroligare och hade inte ro att äta gräs utan skuttade omkring och spanade och sedan ville han in igen. Jag hoppas att vi kommer igång med att bygga uteburar till dem snart, jag längtar efter att få "släppa ut" dem.

Jag har också fått några bilder på småkaninerna idag, de finns här.

5 maj 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)