Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Helgprojekt

De senaste helgernas projekt har varit kaninbursbygge borta i ladugården och om några dagar hämtar vi två Gotlandshonor från Västergötland. Vi har våra kaniner i ladugården över vintern. Större delen av ladugården står vanligtvis tom så vi använder det gamla stallet som kaninboende. Detta är första vintern vi har kaninerna inne och vi ser nog mest fördelar med det. De tidigare vintrarna har de bott i uteburar, det har fungerat bra och kaninerna har verkat tycka att det varit ok. Fördelarna med att ha dem inne är att det är mysigare och lättare att se till dem och man slipper fixa med frusna vattenskålar, servera hö och mat i blåst, snö och regn. Det har inte gjort någonting att matningarna har fått ta lite tid för även om stallet är ouppvärmt så är det ändå torrt och behagligt att vara där inne. Vi har också tagit oss tid att umgås med kaninerna vilket vi inte gjorde särskilt mycket förra vintern, det är både mysigt och känns bra. Nackdelen med inomhusboendet är att kaninerna blir lite isolerade och vi ser dem inte så fort vi går ut och de ser inga människor heller förutom då vi är i ladugården.

Tillbaka till bygget... Burarna vinner kanske ingen designtävling precis, de är byggda av gammalt virke och nätet köpte jag superbilligt på blocket. Husen har vi återanvänt från de gamla uteburarna som började ta slut och som även var lite opraktiska. Till våren/försommaren planerar vi nya betesburar för det känns absolut bäst om kaninerna får vara ute vår-sommar-höst. Burarna är ännu på ritnings- och planeringsstadiet då vi försöker maximera funktion & ekonomi – de ska vara bra för kaninerna och de ska vara enkla att flytta samt att det ska bli så lite materialspill som möjligt vid tillverkningen.

Igår eftermiddag blev vi färdiga med byggandet så nu är Tyras och Sivs burar inflyttningsklara och det är bara att vänta på att det blir hämtningsdags... Det är så spännande att få lite tillskott i kaningänget!

img-2125.jpg

20 feb 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)