Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Hönsnytt.

För några dagar sedan började jag ge hönsen lite värpfoder för att försöka "kicka igång" värpandet. Jag fick tips av en mer erfaren hönsägare att ge hönsen lite värpfoder på vårkanten för att få fart på värpandet. Jag försöker kanske lite för tidigt på året men jag hoppas att vi ska hinna få en del ägg innan de flyttar. Vanligtvis äter de havre, vete och korn plus matrester.

Hönsen är tingade och kommer att flytta neråt Jönköpingstrakten inom kort. Det är inget roligt beslut att sälja dem men tyvärr nödvändigt just nu. Jag hoppas att de hamnar hos "rätt" person när de flyttar. För egen del hoppas jag att vi ganska snart ska hitta ett varaktigt boende där det är möjligt att ha höns så att jag kan börja om igen. Ett av mina största problem med att sluta ha höns är frågan om vilka ägg vi ska äta nu. Det känns svårt och motigt att börja köpa ägg i butik igen eftersom våra höns värper de godaste ägg jag någonsin ätit.

14 feb 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)