Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Jag har gjort eget hundgodis.

För en månad sedan gick jag och vår boxervalp Trassel på valpkurs. Det var intensiva dagar som var fantastiskt lärorika. Vi valde att gå på Hundens och djurens beteendecenter mitt i centrala Linköping, och vi är väldigt nöjda. För att få valparna kontakt- och samarbetsvilliga gick det åt en hel del belöningar för allt "rätt" beteende. Då vaknade min idé om att göra eget hundgodis/belöningar så jag prövade och både Trassel och jag är nöjda med resultatet.

Jag hade en "halvtråkig" älgstek i frysen som jag tinade upp och skar i tunna skivor. Sedan lade jag allt i min frukt- och svamptork och körde igång.

 

Efter knappt 12 timmar var det mesta köttet torkat, de tjockaste bitarna behövde ytterligare ett par timmar. När köttet var torrt bröt jag det i mindre bitar, lagom små för att ge som belöningar till Trassel.

Det här blev ett drygt och förhållandevis billigt hundgodis som är mycket uppskattat av vår hund. Nästa gång planerar jag att torka högrev eller något annat ganska billigt nötkött och kanske lite kaninkött också för att se vad som är godast och "mest värt att jobba för". Just nu är dock torken upptagen av olika soppar på tork så hundgodisfixandet får vänta åtminstone tills rötmånaden är passerad, det känns säkrare så.

 

 

 

5 aug 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)