Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Jag lär mig nya saker varje dag, både smått och stort.

En kväll förra veckan var jag hos en granne som har köttraskaniner och var med om att slakta tre ungkaniner. Det var mycket lärorikt och givande. Det var inte heller så hemskt som jag trott att det skulle vara. Självklart är det inte roligt att slakta djur men det är samtidigt mycket intressant och jag vill verkligen lära mig att ta tillvara "maten i vår närhet".  Både när vi slaktade tuppen här hemma och när jag var med om att slakta kaniner hos grannen kändes det så naturligt och jag kände mig verkligen jordnära. Det är så mycket jag vill lära mig för att bli lite mer självhushållande!

När vår ena avelshane blev sjuk var jag glad att jag varit med om att slakta kaniner. Det kändes inte roligt att avliva honom, han var en av våra första Gotlandskaniner. Han var diffust sjuk, verkade deprimerad och rasade i vikt. Han åt nästan lika mycket som vanligt men inte med samma aptit och glädje som han brukade göra och efter en vecka i hängigt tillstånd beslutade jag att han skulle få slippa lida. Jag passade på att titta hur hans inre organ såg ut men fann inget konstigt; lever, njurar, galla och hjärta såg fina ut möjligtvis var lungorna lite stora men jag har för liten erfarenhet för att bedöma det. Jag har inte heller sett några tecken på parasiter, vilket känns bra. Att avliva ett sjukt djur kändes eländigt och sorgligt men jag är glad att jag fixade det. Jag tror faktiskt att jag kan ha lättare för att slakta djur för att äta, det kanske är märkligt men det känns ändå sunt och rätt på något sätt.

10 jun 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)