Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Jul i Rosenlund.

De tre juldagarna är snart slut och lite vemodigt känns det att julen alltid känns så kort och försvinner fort förbi. Vår jul har varit traditionsenlig, sådär på vårt eget sätt som vi vill ha det. Vår julafton brukar vara väldigt enkel; vi firar med vår lilla familj, försöker hålla ner antalet julklappar och äter god mat som vi väljer att vi vill ha - i år blev det dock fler rätter på julbordet än vad vi brukar ha för jag ville ha det så. De vuxnas favorit år efter år är den gräddstuvade grönkålen (receptet tänker jag lägga upp på receptsidan).

 

Jag hade tänkt att alla djuren skulle fått städat och fint i sina hus och burar till jul men orken och tiden räckte inte till det. Jag har varit otroligt trött den här hösten, tröttare än jag någonsin varit i hela mitt liv. Jag har tänkt att det beror på förändringar och omställningar i tillvaron men fick fredagen innan jul ett besked som nog förklarar en hel del av den otroliga tröttheten; jag har Borrelia och har med största sannolikhet haft det ganska länge. Det känns lite hoppfullt att det faktiskt finns mer än en slitsam vardag bakom tröttheten, då kanske jag snart blir pigg och energisk igen (tack och lov för penicillin). Idag kom jag dock ut och började städa hos djuren, först ut blev hönshuset. Jag hoppas hönsen uppskattar det, jag tycker att det blev fint iallafall även om jag redan nu ser fram emot resultatet av vårstädningen...

Igår hittade Ola 4 ägg i hönornas egenpåhittade rede i boden, idag fanns det 1 ägg där. Det har varit både små och stora ägg vilket innebär att både unghönsen och ett par av de äldre värper just nu. Valet av plats är väl inte den finaste; bakom en träskiva mitt bland gammalt skräp och damm på jordgolvet.

 

Hur det ser ut hos kaninerna idag vill jag inte visa offentligt, jag borde ha städat hos dem i två-tre veckor men i morgon tror jag att det blir huvudsysselsättningen... Idag släppte jag ihop Godis och Choklad och hoppas på ett gäng kaninungar om en månad och hoppas att slutet av januari inte bjuder på 25 minusgrader. Choklad visade sig vara en "riktig gentleman" som uppvaktade Godis och tvättade henne på huvudet. (och jodå han fick nog "till det" ett par gånger också).

 

Innan jag gick in efter att ha gett djuren kvällsmat satte jag mig en stund i lugn och ro med mina tankar och tittade på belysningen som vi satt upp i en stor Thuja i trädgården. Det ser så mysigt ut, när man kommer nära ser det ut som om någon bor där inne.

Tankarna just nu snurrar en hel del kring framtiden. Återigen är vi troligen "på väg" och jag vet inte i dagsläget vart. Vattnet här är riktigt eländigt och som jag förstått finns det inga planer från vår hyresvärd att göra mer åt det (ny brunn borrades i våras) och då ligger det på mig att själv fixa vattenrening i huset. Jag är rädd att det kommer att bli för kostsamt tillsammans med en redan hög hyra. Därför letar jag efter ett nytt boende på landet någonstans här i Linköpingstrakten. Jag önskar att vi ska hitta ett bra ställe där vi kan stanna länge och där jag kan fortsätta ha hönsen och kaninerna och kanske på sikt även skaffa fler djur. Det är ju inte bara utrymme för djuren som är viktigt. Det allra viktigaste är att pendlingsavståndet till jobbet måste vara rimligt och det måste finnas vettiga bussförbindelser så att Elvira kan åka till och från skolan. Drömmen är att hitta något här i trakten väster om stan så att barnen slipper byta förskola och att vi fortsätter ha våra vänner på nära håll. Många tankar och mycket letande...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 dec 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)