Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Kaniner, kaniner, kaniner...

Bland kaninerna har det inte heller varit stiltje i bygg/renoverings- och flyttruschen. Kaninerna blev de sista som flyttade till Rosenlund, detta för att deras burar blev tillräckligt klara allra sist. Det är verkligen supermysigt att ha hela gänget ute i trädgården så att man kan stanna upp och prata med dem och klappa på dem en stund i förbifarten. Roligt är också att kaninerna är till glädje för hela familjen, det har tagit lite tid men nu är det så. Ola har inte varit särskilt förjust i att jag vill ha kaniner, han har tyckt att det är en massa onödigt arbete och onödiga utgifter. Numera sitter han dock nästan varje kväll en stund och tittar på ungarna i burarna; kvällens kanin-TVprogram.

Kaningänget har minskat de senaste veckorna, det är positivt. Vi har nu 15 kaniner ute i trädgården, 5 stora och 10 små. Jag hoppas kunna bli av med ytterligare några småttisar så jag måste ta tag i att försöka sälja lite ungar och nu finns det nog snart tid för det. Igår skrev jag årets första genbanksintyg åt Curry och Mirabell som har flyttat bortåt Västervikshållet. Det kändes roligt att lämna iväg två pigga, nyfikna små tjejer som nu är 12 respektive 10 veckor.

Vid midsommar åkte lilla Ronja iväg till en familj som sommarkanin, de skulle hyra henne och en bur över sommaren. Det krävdes lite tankearbete att få till ett bra kontrakt men jag tror att det jag författat ska fungera. Att hyra ut kaniner är en helt ny verksamhet som jag inte hunnit göra så mycket reklam för det här året men om det fungerar så tror jag att det kan vara en bra verksamhet. Det gick dock inte så bra för lilla Ronja när ett av familjens barn lade på luckan till huset åt fel håll så att det gled av en bit och det blev en glipa och kaninungen troligen rymde under natten och blev offer för något rovdjur. Familjen har nu hyrt en annan svart kanin, Peppar, och det fungerar kanonbra. Vi satte också dit en list på locket så att det inte kan glida av även om man sätter på locket åt fel håll.

Alla våra kaniner har fått nya burar, de blir superfina. Ännu så länge är de inte riktigt färdiga men vi tror på vår idé och konstruktion. Vi har försökt tänka på det mesta... dörren sitter en bit upp så att den är lätt att öppna även om det är grästovor eller snö framför, huset är lätt att rengöra, buren ska ha hjul och handtag så att den är smidig att flytta för en person. Det är inget billigt projekt att bygga bra (och fina) burar som håller men vi tror att dessa kommer att hänga med i många år framöver. Nästa "problem" är väl bara att vi har för liten gräsmatta för att kunna flytta runt burarna tillräckligt för att slippa repa gräs och ge kaninerna men det får också lösa sig. Jag trivs verkligen när vi får det fint omkring oss och just nu tycker jag att Falu Rödfärg är väldigt vackert trots att jag stått många dagar och målat, målat och målat. Bilder på burarna kommer så snart de är färdiga, ännu så länge saknas husen samt botten- och taknät. Igår insåg jag vikten av att ha bottennät i burarna; kaniner gräver väldigt effektivt. Jag mötte tre små sötisar som skuttade omkring i trädgården igår, mitt på dagen det är inte riktigt så jag vill att det ska vara.

6 jul 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)