Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Kaninungar till salu!

Just nu har jag många kaninungar till salu, närmare bestämt 17. Alla ungarna är vana vid barn då Rebecca och Gustaf gärna är med mig ute hos kaninerna och allra helst vill gosa med ungarna. Det är bra eftersom jag inte alltid har tid att pyssla med ungarna när allt annat arbete som t.ex. städning pockar på och måste göras... Tokig som jag är så tycker jag att det är helt okej att städa hos kaninerna, det är ganska mysigt för man hinner gosa en del under tiden.

 

Rebecca och Gustaf är mindre intresserade av städning men desto mer intresserada av att gosa.

 

 

REX

Chloe (madagaskar) född 27 februari, efter Trädgårdstorpets Quees och Furukulls JumJum.

En välväxt, nyfiken och mysig hona.

 

Bailey (blå), född 27 februari, efter Trädgårdstorpet Quees och Furukulls JumJum.

En välväxt, social och mysig hane.

 

Narwanias Lilla Tösen och Narwanias Nevada fick 7 ungar 29 mars; 1 vit rödögd hona, 1 havanafärgad hona, 4 svarta honor och 1 svart hane. Båda föräldrarna är mycket sociala och sällskapliga kaniner med tät fin päls. Lilla Tösen är stor, hon väger 4,6 kg och Nevada blir nog ganska stor då föräldrarna är stora men han är inte färdigväxt ännu.

Ungarna är leveransklara 24 maj. 1 svart hona är tingad.

 

 

 

Solrosens Chocolat och Furukulls JumJum fick 4 ungar den 2 april; 2 svarta hanar, 1 svart hona och 1 blå hona. Chocolat och JumJum är båda lite mindre, väger 2,5-3 kg. Fina kaniner med mycket fin päls.

Ungarna är leveransklara 28 maj.

 

GOTLANDSKANIN

Solrosens Våfflan G855-1224 och Gullringes Nalle G642-1414 fick 4 ungar (första kullen) födda 3 april; 2 blå otter (hanar), 1 svart otter (hona) och 1 blå (hane). Social och fina föräldrar som båda är genbanksregistrerade.

Ungarna är leveransklara 29 maj.

 

Det har känts så tomt i kaningården ett tag när flera av mina avelsdjur har flyttat. Nu fyller det dock på i burarna igen när småttisarna flyttar från sina mammor. Förhoppningsvis kommer flera av ungarna hitta sina egna hem snart eftersom meningen är att kaningården ska bli ganska tom på djur framåt sommaren.

Dessa två godingarna kommer vi att behålla, Amelie & Quees.

 

Mulle och Polly (båda ganska solblekta just nu) flyttar till min brors familj i Småland.

 

Tösen och Nevada flyttar inte så långt, närmare bestämt till en kollega med familj.

Kvar är Gilbert Grape som troligen får en ny familj i Rättvik tillsammans med en av Xanthes ungar. Vi håller på att lösa transportfrågan och om det fixar sig så flyttar de i början av sommaren.

 

 

12 maj 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)