Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Kloklippning är inte alltid så enkelt.

Idag har jag haft "den stora kloklippningsdagen" och gått igenom alla de vuxna djurens klor. Det är intressant att se hur olika snabbt klorna växer på olika kaniner. Under sommarhalvåret behöver jag sällan klippa klorna på mina kaniner då de går i betesburar och gräver och på så sätt slipar klorna själva. Nu har de bott hela vintern i fackburar och bor fortfarande kvar i de burarna och då krävs det mer klovård. Jag har prövat olika ställningar när jag klipper klorna på kaninerna och kommit fram till att jag tycker det är enklast att klippa klorna med kaninen liggande på rygg i mitt knä. De flesta av kaninerna uppskattar inte att bli lagda på rygg och kan sprattla en del i början men de lugnar sig snart och då går det ganska snabbt att fixa till alla klorna. Flera av djuren har ljusa klor och de är lätta att klippa då man ser var pulpan är men de som har mörkbruna eller svarta klor är svårare. Idag klippte jag för långt på en av mina svarta kaniner. Oj vad det blödde men kaninen tog det trots det väldigt lugnt och låg stilla i min famn tills vi fått stopp på blödningen. Skönt att det gick bra men jag kände mig som en skurk - jag brukar hellre klippa för lite än att riskera att klippa för långt in mot pulpan men idag blev det tokigt. Kaninen verkar dock inte lida av det nu i efterhand och lät sig väl smaka på en rejäl hög med gräs.

Idag var "Våfflans familj" på besök för att träffa Våfflan och hennes ungar. Det blev en härlig stund i kaningården med mycket kaninmys. Våfflan har "en egen familj" som hyrde henne förra sommaren och snart kommer Våfflan att flytta till dem för gott eftersom jag håller på och säljer så gott som alla mina kaniner. Det blir nog så att Våfflan får en kompis med sig, en rexhona. Vi ska testa lite här hemma först så att de vänjer sig vid varandra och så att de verkar kunna trivas ihop. 

Idag fick jag en söt bild på Våfflans ungar

 

Som avslutning på dagen tog Rebecca, Gustaf och jag en långpromenad i blåsten.

Somliga körde full fart på balanscyceln, andra plockade blommor och en plockade gräs till kaninerna...

 

Vi bor på en fantastisk plats omgivna av ett fantastiskt landskap!

 

17 maj 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)