Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Kycklingliv.

Våra små kycklingar är nu drygt 5 veckor och de är verkligen överallt... Vår hönsgård är, som jag nämnt tidigare, inte "kycklingsäker" och det tog några dagar innan de små busarna kom på det. När de väl kommit på var man kan ta sig ut så "rymmer" de hela tiden. De första dagarna försökte jag få in dem i hönsgården igen så snart jag såg dem ute, jag var rädd att katter, hundar eller rovfåglar skulle ta dem. Till slut gav jag upp med mina försök och ordnade små ingångar här och var runt hönsgården så att de alltid ska kunna ta sig in snabbt. Något som fascinerar mig mycket är att våra katter inte tar kycklingarna. Båda katterna (som är aktiva och duktiga jägare) kan titta på kycklingarna långa stunder men går förbi dem på håll och jagar dem aldrig - helt otroligt!

En kväll när jag skulle stänga till hönshuset pep det på sittpinnarna - de små börjar bli stora och sover numera på sittpinnarna :-).

juli-13-002.jpg

Nu när de börjar bli lite större har jag blivit otroligt nyfiken på om de är hönor eller tuppar. Idag satt jag en lång stund och tittade på dem, kanske är det så att 4-5 av dem har större kammar och skulle kunna vara tuppar men hur det verkligen förhåller sig lär ju visa så småningom...

 

 

27 jul 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)