Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Kycklingsläpp

Somliga går på kosläpp och andra går på kycklingsläpp... Vi hade kycklingsläpp ikväll som nyfiket beskådades av Ola, Elvira och mig. Det är dock med en liten klump i magen som jag ikväll släppt hönsmamman och de 12 små kycklingarna (som snart är 4 veckor) i det halvfärdiga hönshuset och hönsgården. Hönsgården som blev klar härom dagen känns inte särskilt kycklingsäker... det som oroar mig mest är att vi inte har något "tak". Hela hönsgården är dock full av gömställen och det finns en hel del träd som skyddar och jag hoppas att det ska räcka för att inte de små ska bli offer för rovfåglar.

img-3255.jpg

Det var härligt att se Mamman komma ut i frihet tillsammans med sina småttisar. Det blev ett kluckande, sprättande och upptäckande som roade oss en lång stund. Det ska bli spännande i morgon att se hur allt fungerar i den nya flocken.

img-3259.jpg

img-3262.jpg

Efter en timmas sprättande och upptäckande var det dags för de små att gå och lägga sig... Jag tycker nog inte att Mamman hittade det allra bästa stället men hon verkar nöjd i alla fall.

img-3263.jpg

Här sover resten av gänget.

img-3265.jpg

 

 

15 jul 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)