Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Lantrasgård

En lantrasgård... det drömmer jag om. Tänk att vara med och bevara svenska lantraser som håller på att dö ut, det tycker jag är spännande. Vi har ju påbörjat lantrasgården fastän fortfarande i mycket liten skala, vi har Gotlandskaniner i genbank. Det är ju lite svårt att bygga vidare just nu när vi inte vet riktigt var vi ska bo framöver. Här i Örneström är helt ok och det är fantastiskt vackert men det är såååå långt bort. Trots det så går jag och ruvar på det här med höns. Jag funderar på om man kan bygga ett mobilt hönshus för då kan vi  ta det med när vi flyttar. Det skulle kunna gå att ha hönsen i ladugården här, det finns t.o.m. en hönslucka så det är bara att bygga en hönsgård utanför. Det känns dock lite tråkigt för då skulle vi inte kunna ha hönsen lösa i trädgården och vi skulle inte ens se dem eftersom ladugården ligger en bit bort från huset. Jag har inte pratat så mycket med familjen ännu om hönsen men jag tror inte att de skulle misstycka. 
För någon vecka sedan frågade 3-åringen vem som ska bo i hörnet i ladugården. Kaninerna bor ju i sina burar och i hörnet är det ungefär som en tom bur. Jag svarade att där skulle det kunna bo hönor. Efter det har hon ofta kommenterat att "där ska hönorna bo" när vi varit i ladugården. Idag kom hon till mig i köket och sa: "Mamma, jag längtar efter våra hönor. Jag vill ge dem mat." 
Jag längtar också! :-)

Sådana här hönor vill jag ha! 

Ölandshöns.

1 feb 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)