Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Lilla Tösen.

Igår flyttade Lilla Tösen in hos oss. Hon är en Stor Rex som kommer från Narwanias kaniner i Vinninga utanför Lidköping. Det är några månader sedan jag fick upp ögonen för Rexkaniner och "ville ha". Jag tänkte då att det får bli nästa del i kaninprojektet men det var inte läge just nu. Så dök hon upp i onsdags och var till salu, denna söta lilla kanintjej och jag kände att det, trots att vi inte flyttat ännu, var läge att passa på. Igår fick Lilla Tösen skjuts från Lidköping till Flen så Elvira och jag satte oss i bilen och for till Flen för att hämta henne. Det är en väldigt lugn och social tjej som troligen kommer att bli ganska stor (föräldrarna väger omkring 4,8 kg).

Rexkaniner har s.k. avvikande pälsstruktur som är plyschlik där täckhåren är så korta att underullen framträder. Under 1900-talets första hälft var Rexkaniner populära som "pälskaniner".

Lilla Tösen har flyttat in i extraburen som jag köpte begagnad i början av veckan. Där kommer hon att ha det bra under tiden hon är i karantän innan hon får bo nära de andra kaninerna.

 

12 jan 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)