Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Lite ledsamt idag.

Idag hittade jag en död kaninunge i mamma Sivs box. Ungen har troligen hängt kvar efter att hon diat dem och så har den följt med ut ur boet och frusit ihjäl ute på golvet. Det kändes ledsamt och sorgligt även om jag vet att det händer då och då. Jag har byggt en kant på bolådan för att ungar som "hänger kvar" ska stoppas av kanten men kaninmamman har boat in hela bolådan med sågspån och hö för att ungarna ska vara skyddade och inte frysa så min kant finns någonstans under allt bomaterial. 


Det har varit lite tufft i hönsgänget också... Den mindre av tupparna har fått en del stryk av den andre eller snarare av den förste tuppen. Rangordnandet är nog fixat nu men det har känts tufft att inte kunna göra något förutom att vänta och hålla lite koll. Det är mest kam och slör som som blivit skadat och de läker snabbt tack och lov. Jag har i efterhand fått lära mig att det är bättre med tre eller fler tuppar om man inte bara vill ha en tupp för två tuppar slåss allra mest. Tänk om jag hade vetat... då hade det ju varit enkelt att skaffa tre tuppar på en gång. Men, men man lär så länge man lever tråkigt bara att en oskyldig stackare har fått lida för min okunskap.

 

Nu till mer positiva saker som gläder oss - vi får jättefina ägg av våra hönor! Att få gå ut och hämta nyvärpta ljumma ägg i redena är så fantastiskt, det är sann rikedom. Hönsen börjar också bli lite mer tama och inte alls så rädda som de var de första dagarna. Nu kommer de fram och hoppas på något gott när vi kommer. De små barnen kan stå och kasta havre eller solrosfrön till dem nästan hur länge som helst och sedan bara titta på vad hönsen gör, det är såååå mysigt. Höns ger verkligen både glädje och livskvalitet!

 

18 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)