Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Lite rörigt, lite mycket och ganska osmidigt men en sak i taget så ordnar det sig nog till sist.

Planerar för nästa veckas höns- och kaninresa. Det blir en lång tur för att hämta tuppar i Södertälje, hönor i Kolbäck och en liten New Zealand Redhona i Laxå. Det blir många mil i bil men skönt att kunna ta alla djuren på samma resa och det ska bli så spännande.

Spännande blir också att se hur färdiga vi kommer att bli med alla boplatser... Byggmaterialet till hönshuset kommer samma dag som vi åker för att hämta hönsen så innan torsdag nästa vecka måste vi hunnit fixa ett tillfälligt boende åt hönsen. Vi har lite idéer men ingenting är klart ännu och inte en enda skruv är idragen. Lilla NZR-honan behöver få en box i ladugården men det går fort att fixa. Vår ena kaninhona beräknas nedkomma med smått i slutet av nästa vecka så innan dess måste jag ha satt tak på hennes bur/box. Jag tror att tak på buren är det säkraste för att inte små kaninungar ska bli kattmat...

Mina små plantor växer så det knakar! Gustaf "grejade" med Jamaican Bellplantorna så att jag blev tvungen att börja omskolningsjobbet så häromdagen fick även lökplantorna lite större "krukor". Nu pockar både chiliplantor och selleriplantor på uppmärksamhet och försöker tala om att de vuxit till sig tillräckligt för att få flytta till egna krukor...  Tomaterna växer fint och vill nog även de få lite uppmärksamhet inom kort. Hoppsan så mycket det plötsligt kom att bli!

Jag måste läsa på lite mer om hönsen och köpa hönsmat så att allt är klart när vi kommer hem med dem.

Mitt i alla småjobb har vi också letat och hittat ett nytt boende som ligger på en gård närmare Linköping. Det blir flytt framåt sommaren, det kräver ju också lite planering. Men som sagt; en sak i taget så ordnar sig allt.

I morgon planerar jag att bygga lite kaninbur, baka bröd och förhoppningsvis hinna plantera om lite. Vem som ska städa inne i vårt hus just nu vet jag inte, jag har ju roligare saker att göra utomhus. Men... en sak i taget...

4 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)