Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Livet på landet, så blev det idag.

Det är vår och det är så fantastiskt härligt!

Snart kommer våra höns att börja värpa, de är drygt 6 månader nu. Idag fick jag fart att sätta upp ett par reden gjorda utifrån tanken "en tager vad en haver". En ombyggd låda monterad på väggen får bli första redena, så småningom tänker jag bygga både mer praktiska och finare reden men just nu får dessa duga.

Även foderautomaterna kom på plats idag. Den ena med snäckskal och den andra med plats för värpfoder. Jag är lite kluven till användandet av värpfoder men för att komma igång nu på våren så tänker jag att hönsen kan ha nytta av det.

Hönsgården är inte riktigt färdigfixad och i nuvarande skick är den inte så rovdjurssäker men för en stunds utevistelse och välmående så får den fungera tills jag hinner och orkar göra den bättre.

 

Förra helgen var en vän här och hjälpte mig att beskära ett av äppelträden. Idag fortsatte jag med äppelträd nummer två. Jag hann inte så långt men jag har börjat iallafall OCH jag har en riktig utmaning i att få någon sund ordning över huvud taget på våra äppelträd...

 

Inomhus växer det för fullt under mina enkla växtbelysningar. Basilika, Jamaican Bell (chili), kronärtskockor, krukkörsbärstomater (Vilma) och rotselleri + lite annat som kommer på bild så småningom.

 

 

Lite klipp- och fotograferingstid har jag också lyckats få till också denna dag. Några blivande tygkassar ligger nu tillklippta för att sys. Jag har också fotograferat stor och liten tygkasse så att det blir lättare att förstå skillnaden i storlek.

 

När jag summerar vad jag hunnit med idag blir jag förundrad, jag har inte ens stressat... Det är kanske det bästa sättet att vara effektiv på - att inte planera att hinna med så mycket och bara låta saker hända när inspirationen faller på.

Avslutningsvis en bild på två små godingar som på eftermiddagen gav sig iväg på cykelutflykt med fika och fågelbok.

 

13 mar 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)