Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

När antalet kaniner minskar och jag inte har så mycket nytt att berätta.

Vissa perioder är det lätt att blogga om livet med kaninerna eller om odlingar eller surdegbrödsbakande eller annat kreativt skapande. Just nu känns det som idétorka på alla plan och all tid och energi går åt till att förbereda nästa steg i vår vardag. Jobbet tar, och får ta, ganska stort utrymme just nu samtidigt som jag leende ser fram emot en lång ledighet i sommar då vi "bara ska vara".

Idag flyttade Xanthe med sina 6 ungar. De flyttade till samma genbank som Laban flyttade till för ett tag sedan. Det känns bra för att jag tror att de kommer att få det fantastiskt fint i sitt nya hem. Roligt också att Xanthe fortsätter som genbankskanin då hon har fina egenskaper värda att avla vidare på. I måndags flyttade Majken till en genbank utanför Borås. Hon fick skjuts av en kvinna som skulle åka från Linköping till Göteborg. Allt fungerade bra med transporthjälpen och jag är så tacksam över att det finns männsikor som mot en liten summa hjälper till att transportera smådjur på resor hit och dit i landet. Vi är ju sällan ute och far men jag brukar erbjuda plats i bilen de gånger vi gör lite längre planerade resor, det känns bra. På torsdag är det Monets tur att få skjuts ner till Ullared, till sin nya ägare. Det känns tråkigt att skiljas från Monet flaxöra för han är så charmig, samtidigt tror jag att även han får ett gott hem.

Framåt nästa helg är det "bara" Tösen, Nevada, Quees, Mulle, Polly, Våfflan och Gilbert kvar i kaningården plus 18 supersöta småttisar förstås. Tösen och Nevada har sitt nya hem klart, vi väntar bara på att Tösens ungar ska bli flyttfärdiga. Polly och Mulle har också sitt nya hem klart, de ska bara transporteras 17 mil med både betesburar och fackbur. Våfflan tror jag att det kommer att lösa sig för på ett bra sätt. Chocolat är tingad och ska flytta in till Linköping så snart hennes ungar är flyttmogna. Gilbert är fortfarande ett frågetecken, det är ltie tråkigt för på senaste tiden har han blivit supergosig och mer social än han någonsin varit tidigare. Quees och hennes dotter Amelie ska flytta med oss till vårt nya hem och bli innekaniner. Jag tror att det kommer att bli toppen då de båda är duktiga att "gå på låda" vilket innebär att de till stor del kan få bli frigående inomhus alternativt ha en riktigt stor specialkonstruerad bur.

Vad gör jag då med all tid som plötsligt finns när jag inte har 19 vuxna kaniner plus ungar att ta hand om? Det känns inte som om jag får tid över i allafall men jag har upptäckt att vi har mer tid för utflykter, friluftsliv och att umgås med vänner. Det känns väldigt bra även om det fortfarande känns tråkigt att sluta med kaninerna. Till sommaren och den långa ledigheten (och många år därefter) kommer vi dock att fylla vår tid med annat viktigt och värdefullt och det ska bli både spännande och härligt. Mer om det ska jag skriva längre fram men en liten ledtråd om vad som komma skall är att jag just nu läser boken "Kontaktkontraktet".

 

2 maj 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)