Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

När det blir uppförsbacke.

De senaste dagarna har det varit motigt med djurhållningen eller kanske mest i mina känslor. Jag har lite svårt att hinna och orka allt som jag tycker borde göras med djuren.

Alla kaninburar behöver en lättstädning (rensa i bajshörnen), plåttaken måste komma på plats och jag ger upp min dröm om lättstädade burar över vintern och måste sätta nät i botten på burarna för jag har väldigt grävglada kaniner. Just nu är det två småkaniner "på utflykt" efter att de snabbt grävt en gång ut. Jag hade hoppats på tjäle i jorden tidigt så att grävandet skulle hindras men nu är det december och mildvädret håller fortfarande i sig. Jag måste fara till stan och köpa lämpligt bottennät och se till att få det på plats fortast möjligt. Min plan var att lägga sågspån och halm i botten på uteburarna som ska vara täckta med plåttak och när det blir dags att städa skulle det vara smidigt att räfsa ihop allt och lyfta ur med skyffeln. Med nät i botten kan jag inte räfsa så jag får tänka om. Det nätfria alternativet verkar vara att ständigt ha kaniner på rymmen och det är inget alternativ.

Hönsen behöver också få lite städat och alla dörrar på hönshuset behöver fixas. Ytterdörren är inte färdigisolerad och de små utgångarna saknar luckor (den ena är igensatt med en osb-skiva och den andra är alltid öppen). Det fungerar så länge det är milt ute med snart är vintern här och då måste allt vara klart. Jag befarar också att ett par av hönorna har kalkben och måste behandlas. I övermorgon är jag hemma på dagen och ska kolla ordentligt i dagsljus, jag hoppas att jag sett fel i mörkret och att benen är som de ska.

Egentligen är det inte så mycket som ska göras och det som egentligen tar mest kraft är att kaninerna gräver och rymmer. Jag ville att de skulle kunna gräva eftersom det är en del av deras naturliga beteende men att ha djur på rymmen stressar mig.

Så till roligare saker. Adventstiden är här och vi har skapat en del dekorationer. Jag ska samla ihop lite bilder på våra det vi åstadkommit, de mesta sakerna är både enkla och billiga att göra.

 

 

2 dec 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)