Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

När själen behöver hinna ikapp

Idag var en dag då jag behövde stanna upp lite. Stanna och låta själen hinna ikapp. Vädret idag har varit perfekt för denna aktivitet och dagen har fyllts av just aktivitet för det är nog så jag stannar upp och hämtar ny kraft.

När jag kom hem efter jobbet plockade vi fram några trädgårdsstolar och sedan gjorde jag kaffe som avnjöts i gott sällskap mitt i solen framför vårt hus. Vårsol, kaffe, en härlig vän att prata med, barn som leker utomhus, en kanin som skuttar runt i trädgården, en katt som nyfiket utforskar och höns som kacklar i både hönshuset och i hönsgården - precis vad som behövdes för att jag skulle "jorda".

Rebecca tillsammans med Gustafs egen höna som heter Rebecca.

Vitt ägg från vår vita ekoäggs-höna, "olivgrönt" ägg från hönan som är en blandras

maran/isbar och beige ägg från en Plymouth Rock-höna = dagens skörd i hönshuset.

Vi hoppas på god vänskap mellan dessa två - Märta & Felina.

Igår fick jag 10 ramslöksplantor av en vän. De har fått sin plats i skuggan bredvid stenmuren,

hoppas att de kommer att trivas. För säkerhets skull fick de en liten bur omkring sig så att

inte ivriga barnfötter trampar ner dem eller en vimsig gräsklippande Yvonne glömmer bort dem.

Ett litet plommonträd har fått en egen plats, får se om det är liv i det och om det kommer att trivas där.

Två sådana här fyrkanter har placerats på odlingsytan, kanske blir det majsland så småningom.

Det här är en "jordfabrik"... Jag har blandat en hink färdigfermenterad bokashi med jord och nu ska det stå ett tag och om allt fungerat så är det mesta i jordfabriken jord om några veckor. Min första jordfabrik har det inte gått så snabbt med, kanske för att den stått för kallt (ute på trappan) eller kanske för att jag inte blandat bokashin med jord tillräckligt noga. Hur eller hur så lär det ju bli jord till slut även om det inte går riktigt så snabbt som jag hoppats på.

 

Supermycket jobb tänker kanske någon om min dag. Vila och återhämtning tänker jag om min dag. Jag önskar att jag hade mer tid att "skrota omkring" hemma i trädgården och greja, det får mig att hitta bättre balans i tillvaron och må bra.

Myspaus i vårsolen.

26 mar 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)