Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

När vi lyste äggen

Kläckaren på bänken i köket har blivit en del av vardagen här hemma, en mycket spännande del. Det har nu gått 10 dagar sedan vi startade kläckaren. När äggen legat 6 dagar i kläckaren lyste vi dem första gången. Vi har ingen särskild lampa att lysa dem med men jag tycker att det fungerar bra med en stark ficklampa. Vid första "lysningen" såg vi tydliga "spindlar" i 10 av äggen och 4 ägg kändes osäkra. När kycklingen börjar utvecklas i ägget ser det till en början ut som en spindel. Två dagar senare, dag 8, fanns det "spindlar" i 13 ägg men ett var fortfarande helt ljust. När jag sedan lyste dem ytterligare en gång för att se om det fjortonde ägget också kommit igång var några av kycklingarna kvar i "spindelstadiet" och vi lyckades nästan fotografera hur det ser ut.

aggspindlar-002.jpg

Det fjortonde ägget var fortfarande helt outvecklat så det tog jag bort från kläckaren. Men om allt fungerar bra och vi lyckas med vårt första kläck så kan det bli 13 kycklingar. Vi håller tummarna och fortsätter att vända äggen minst två gånger om dagen (kläckaren har inte automatisk vändning av äggen). 11 dagar kvar...

30 aug 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)