Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Och så var de bara 11.

Jag har nog blivit lite för lugn och trygg här på Kulla; kycklingarna går ut och in i hönsgården såsom det passar dem och hönsen är ofta ute i trädgården även om vi inte är hemma. Jag räknar inte ens kycklingarna varje kväll längre. I början när de flyttat in i hönshuset räknade jag flera gånger om dagen för att försäkra mig om att alla 12 var där. Idag kom grannarna och frågade om vi saknade någon höna eller kyckling för de hade lite benrester i sin trädgård. Jag följde med och tittade på det som fanns kvar och det var tveklöst en av våra kycklingar som blivit mat åt någon annan, kvar fanns bara en ryggrad och ena foten och en bit därifrån hittade jag fjädrarna. Jag undrar vem som äter på det sättet? Tyvärr var det en höna så nu har vi 5 småtuppar och 6 små hönor. Jag grubblar som bäst på att täppa igen hålen så att kycklingarna inte kommer ut ur hönsgården på dagarna men jag har inte bestämt mig ännu om jag tycker att det är en bra idé att stänga in dem.

Idag har vi monterat ytterligare ett par kaninhus så att alla kaniner utom två har utebur med riktigt hus. Varje steg framåt är både roligt och stimulerande. Jag har också hunnit med att städa hönshuset (det tar ju inte så lång tid) och tvätta de nya blå tunnorna med högtryckstvätten. I fredags for vi nämligen på utflykt och köpte 5 st blå tunnor med lock för att förvara foder i.

 

18 aug 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)