Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Om oss

Allt på den här sidan är inte riktigt uppdaterat men det blir förhoppningsvis det inom kort.

 

Yvonne

En livsstil som inte gör alltför stora avtryck är en dröm och en ambition jag har. Jag försöker tänka på vad, hur och varför vi köper det vi gör. Jag försöker oftast tänka till om vi verkligen behöver det vi vill ha och om det i så fall kanske går att köpa begagnat. Att bli så självhushållande som möjligt är också en dröm och en ambition.

Jag arbetar, sedan 10 år tillbaka, som pedagog i Svenska Kyrkan. Det är ett givande och omväxlande arbete som också är mycket kreativt, ett arbete som jag trivs väldigt bra med. Mitt största intresse är att skapa i olika material och på olika sätt. Jag bakar mycket av det matbröd vi äter och lagar mycket mat från grunden. Jag tycker också om att odla och tycker att det är sann rikedom att få äta egenodlade grönsaker. När tid finns ägnar jag mig åt textilt skapande såsom textiltryck och sömnad.

Min studie- och yrkesbakgrund är brokig… Jag har bl.a. gått textilgymnasium, läst till barnskötare och senare till lärare, gått kurser i måleri, biodling och utomhuspedagogik. Jag har jobbat som Au-Pair i Luxemburg, barnskötare och förskollärare, värdinna på konferensanläggning, servitris på gästgiveri, lärarvikarie och församlingspedagog.

Motto: Att lära är att leva och jag vill leva med alla sinnen aktiverade.

 

 

Rebecca

En sprudlande, påhittig och fundersam 9-åring med mycket temperament (påminner en del om Lotta på Bråkmakargatan). Rebecca tycker mycket om att vara aktiv och hitta på saker och hjälper gärna till med bakning, matlagning, djuren och mycket annat. Att leka med kompisar, ta hand om djur och att rita/måla tillhör hennes favoritsysselsättningar.

 

Gustaf

En härlig, charmerande och aktiv 7-åring som älskar djurungar, bollar, traktorer, motorcyklar och maskiner. Gustaf gillar att vara ute i skogen och hjälper gärna till med att plocka bär och samla sådan vi kan äta.

 

 

Märta

En alldeles underbar liten bondkatt och med en katt i huset är "allt som det ska vara".

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)