Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Öppna förskolan Glimten på besök

I fredags fick vi härligt besök, Öppna förskolan Glimten i Kisa kom hem till oss på sin uteförmiddag. Vi var inte så många men det var väldigt mysigt och trevligt. På väg bort till kaninerna såg vi första djuret, en liten, liten snok som ringlade på vår väg.

slut-maj-borj-juni-009.jpg

Nästa stopp på den 500 meter långa promenaden till ladugården blev vid bäcken där det pluppades många stenar.

slut-maj-borj-juni-014.jpg

Kaninerna var spännande!

slut-maj-borj-juni-017.jpg

slut-maj-borj-juni-018.jpg

På vägen hem från kaninerna såg vi en kopparödla, den fascinerade både barn och vuxna en lång stund.

slut-maj-borj-juni-023.jpg

Förmiddagen avslutades med fika i vår trädgård. Hönsen höll sig dock undan och ville inte visa sig när vi var så många. Kanske berodde det också på lite oro i flocken då vi slaktade "andretuppen" i torsdags (detta efter att han attackerat Rebecca). Sammantaget fick vi en mysig förmiddag tilsammans här i Örneström.

slut-maj-borj-juni-024.jpg

------------------------------------------

Det här med att ta emot grupper som får titta på våra djur är något jag gärna skulle vilja hålla på med som (del)sysselsättning. Ännu så länge har vi ju bara kaniner och höns men jag tror att vi ska ha fler djursorter i framtiden och kanske kan man hitta en nisch där det går att ha både gruppverksamhet och bevarandearbete av svenska lantraser som sidoinkomst. Nog finns det mycket att fundera på vad gäller framtiden...

3 jun 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)