Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Positivt i fråga om att inte kunna räkna...

Vilken härlig påskdag med strålande sol och 18 grader varmt!

Vi har tillbringat stora delar av dagen utomhus tillsammans med goda vänner. Mitt på dagen var det 7 glada barn som matade kaninerna med äppelbitar och morötter. Jag brukar hyvla morätterna med osthyvel på längden så att det blir lagom "mata genom nätet-bitar", något som både barnen och kaninerna uppskattar. Vid en liten titt hos Xanthes ungar upptäckte jag att det är 7 ungar i boet, inte 6 som jag trodde tidigare. En glad överraskning! Det ser ut att bli två svarta kaniner, två eller tre blå, någon åt det bruna hållet gissningsvis madagaskar och kanske någon viltfärgad. Nyfikenheten på hur ungarna kommer att se ut är stor, därför har jag plockat fram Labans och Xanthes stamtavlor för att se vilka färger som förekommit i släkterna. Xanthe har mest blått och svart men även lite gult bakåt i släkten och Laban har madagaskar, blått, viltgrått, gult och japantecknat i sin släkt.

Den senaste månaden har det rört på sig en del i kaningården. Ylva-Li och ObiWan flyttade till nya ägare i Rimforsatrakten, en av Godis ungar (PimPim) flyttade till en familj i Uppland, Pralin flyttade till Österbymo (hon var parad när hon såldes och har nu fått ungar) Tyras lilla Skruttet flyttade till en familj mellan Nyköping och Södertälje och i morgon flyttar Tyras lilla Ninni till Askersund.

Omkring 6 maj hoppas vi på en ny kull med Godisungar, denna gång renrasiga New Zeeland Red. Runt 18 maj kommer förhoppningsvis vår första Rexkull, det blir spännande. Det är verkligen mysigt att både ha kaninungar och ha fler kullar att se fram emot.

Jag var nyligen på väg att köpa Belgisk Jättehona men får nog ta det lite lugnt tills jag ser hur det ser ut på burfronten. Planen är att i sommar bygga fackburar för vinterbruk men jag måste hitta någon som kan hjälpa mig med dem för jag ror nog inte i land det projektet helt själv. Hur eller hur så är det spännande att vara både i nuet med alla djuren samtidigt som jag är lite i framtiden med kull- och burplanering. Det är bara att erkänna - jag har blivit kaninnörd... och jag trivs med det.

20 apr 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)