Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Pyssel.

Idag har jag fått på tak på första buren och den är målad både med grundfärg och fasadfärg. Efter att bilderna togs mitt på dagen idag har jag målat kallasfalt på golven samt satt en presenning på taket. Taket ska så småningom få takpapp på sig men jag tycker att det är bättre med en presenning än ingenting. I kväll ska jag häfta fast nät på dörrarna så att jag kan sätta dem på plats i morgon. I morgon ska också höhäcken monteras dit. "Höhäcken" är ett gammalt kylskåpsgaller - får se hur jag lyckas med monteringen. Om jag hinner ska jag bygga två bolådor också.

Under arbetet med den här buren har jag hittat inriktningen på kommande burbyggen - återbruk. Det känns som en rolig utmaning som passar mitt sätt att tänka och vilja leva. I den här buren har jag använt pallkragar till väggar, pallock till golv samt delar av en gammal jordlåda till tak. Jag har köpt en del virke också, vilket jag kanske inte kan slippa undan helt framöver men planen är iallafall att minimera inköpen av nytt material. I nästa burprojekt ska jag försöka mig på att använda gamla dörrar till väggar, det blir lite spännande.

Jag är riktigt nöjd med buren, så kul att kunna bygga det här helt på egen hand och med synnerligen enkla och få verktyg. Färg är ju grejen! Med vit färg på hela buren så "försvinner" många skavanker och det ser snyggt ut.

Förutom burbygge har jag klippt klorna på 15 kaninungar och en stor kanin idag. Det tog en stund och jag var nog inte superpopulär men jag känner mig nöjd att det är gjort.

En av de här små gossarna har flyttat idag. Han bor numera på en gård mellan Mjölby och Boxholm.

19 jul 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)