Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Vårlängtan

Dagar när solen tittar fram väcks min vårlängtan och odlingsdrömmarna blommar för fullt trots minusgrader utanför fönstret. Det är flera år sedan jag odlade mer än i krukor men i år finns det möjlighet för lite större odlingar och det känns så spännande. Jag känner mig både okunnig och ovan vad gäller odling men det är väl bara att sätta igång och minnas och lära sig på vägen.

Första fröbeställningarna är gjorda och jag väntar med spänning på leveranserna från alltfortradgarden.se & gardenhome.se. Förutom fröerna behöver jag leta efter annat såsom sättpotatis och rabarber. Det skulle vara roligt att få tag på lite ovanliga sorter av dessa. Jag letade ganska länge efter jordärtskockor, som jag aldrig odlat förut, och fick till slut napp bland odlingsintresserade människor på alternativ.nu där goda människor erbjuder att skicka lite från sitt eget utsäde - godhet som som gläder! Att läsa om odling på forumet på alternativ.nu är "farligt". Jag hittar så mycket spännande som jag skulle vilja odla men så är det det där med att hitta lagom och inte "ta sig vatten över huvudet". Men kanske finns det plats och ork för lite potatislök också...

Härom dagen var det 6 plusgrader och slaskväder, då blev det fart på mig. Mina gamla gummistövlar som hängt med i 27 år har börjat spricka så det blev dags att köpa nya. Vi for till skoaffären och hittade sköna gummistövlar till mig och de små barnen så nu är vi rustade för våren. Nu har dock kylan återkommit så de nya stövlarna får väl vila ett tag men det är skönt att de finns för snart blir de väl "varjedagsskor". Jag gillar vinter men nu när våren gäckar oss emellanåt så längtar jag enormt efter ljusare, varmare dagar.

 

img-2030.jpg

4 feb 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)